Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.299 Ft
Menny.:szál

Orac Decor PB513 díszléc

1.299 Ft
Gyártói cikkszám: PB513
Elérhetőség: Rendelésre, 5-10 munkanap
Szállítási díj: 1.490 Ft
A termék kecskeméti szaküzletünkben megtekinthető!
Menny.:szál

Termékinformáció, technikai segítségnyújtás:
+36-70-618-3589

Rendelésekkel kapcsolatos ügyintézés :
+36-30-718-7693

Információk

Orac Decor PB513 díszléc

Kicsi, klasszikus díszléc elegáns lekerekítésekkel. Falra és mennyezetre egyaránt feltehető.

Festhető, víz, ütés és kártevő álló.

Részletes technikai információ, tanúsítványok

Durofoam® alapanyag

Extrudált, közepes sűrűségű polisztirén keverékből álló polimer, mely rendkívül könnyű. Jellemzően a belépő kategóriás termékek alapanyaga.

Hogyan kell felrakni a léceket

A profi munka érdekében azt javasoljuk, feltétlenül forduljon szakemberhez – azonban az alábbiakban betekintést nyújtunk, milyen lépések szükségesek a felrakáshoz, és az Orac Decor saját installációs videói is megtekinthetőek.

Fal előkészítés:

 • A fal lehet glettelt vagy festett, a felületnek mind a két esetben erősnek és egyenletesnek kell lennie. Az egyenletes felület biztosítja a termék megfelelő felfekvését, az erős felület pedig ellenáll a ragasztó száradása során fellépő feszültségnek.
 • A porózus felületet mélyalapozóval megkötjük. Fontos, hogy a rétegek között a mélyalapozás minden esetben megtörténjen, hiszen az erős felület így biztosítható.
 • A megfelelően előkészített felületnek teljesen száraz, nedvességtől mentesnek kell lennie! Nem szabad felhelyezni frissen glettelt, festett vagy mélyalapozott felületre. Nagyon fontos a száraz, egyenletes hőmérsékletű felület!

Termék előkészítése:

 • A terméket a dobozból kivéve portalanítani kell (a por a gyártás során kerülhet rá).
 • A léceket felrakás előtt temperálni kell: 1-2 napig abban a helyiségben kell tárolni a terméket, ahol fel lesz majd használva. 22 °C körüli hőmérséklet az ideális a temperáláshoz!
 • A termék alapozott, minden típusú festék tapadása biztosított a gyári felületen.

Installáció:

 • Pisztolyból egyenletesen hordjuk fel a ragasztót alul és felül a profil teljes hosszában. A beépített nút a pisztoly megvezetésére szolgál. Felhelyezzük a felületre, egyenletesen rányomjuk 10 cm-ként a mennyezeten és az oldalfalon is! A ragasztó felesleget spaklival eltávolítjuk.
 • A portalanított illesztések egyik oldalát DecoFix Extra (FX200) ragasztóval kenjük meg, és egymáshoz illesztjük a falon a léceket úgy, hogy kb. 1 mm hézag maradjon. A ragasztó felesleget eltávolítjuk spaklival. Ez az anyag a száradás során tágul, ezért kb. 2 óra múlva újra ellenőrizzünk minden illesztést. Amennyiben szükséges akkor a száradás alatt keletkező felesleget eltávolítjuk a lécekről acetonnal. A DecoFix Extra nagyon keményre köt, ha nem távolítjuk el még kötés előtt ezt a ragasztót, utána már nagyon nehéz egyenletesre csiszolni.
 • A DecoFix Hidro (FDP700) ragasztót kültéren minden esetben, belül pedig olyan helyeken használjuk, ahol a felület nem porózus (pl. üveg. tapéta). Beltérben új építésű házaknál, magas páratartalmú, alacsony hőmérsékletű helyiségekben is ezzel a ragasztóval kell dolgozni!
 • A nagyobb léceket és a rejtett világítást biztosító profilokat a ragasztás mellett szögbelövő pisztollyal rögzítjük a falhoz (30-50 cm).
 • Száradás után a hézagokat tömítjük, amihez a DecoFix Pro-t vagy a DecoFix Hydro-t használjuk. 24 óra elteltével csiszoljuk, portalanítjuk és festjük.
 • Az illesztéseket, toldásokat ajánlott az általunk forgalmazott JAVÍTÓ SZETT használatával javítani. Ezzel a készre kevert termékkel kell, japán spakli segítségével, minimum két soron javítani az illesztéseket, toldásokat. Teljes száradás után finom szemcsézetű (150-180 szemcse finomság) csiszolópapírral lehet csiszolni, formázni, majd portalanítást követően lehet festeni. A kötési idő kb. 2 óra, de ez a mélység függvénye. 1 tubus körülbelül 100 m Orac-hoz elegendő, de ez függ a tagoltságtól.

Orac Díszlécek - Bárki vagy. Bárhol élsz.

Az Orac Decor-t a világ vezető dekorléceket gyártó cégei között tartják számon. A cég mára több, mint 300 alkalmazottal, számos irodával és bemutatóteremmel, töretlen lelkesedéssel dolgozik az újabb és újabb innovatív alapanyagok kifejlesztésén, illetve hogy a lehető legszélesebb termékpalettát biztosítsák bárkinek, aki otthona minden kis részletében saját stílusát, személyiségét szeretné viszontlátni. Minőségben, stílusban, trendben a legmagasabb szintet képviselik termékeikkel.

Márka Orac Decor
Alapanyag Durofoam
Méret 34 x 15 x 2000 mm (szé x ma x ho)
Stílus Klasszikus
Szín Fehér
Típus Fali díszes léc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók