Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ArtLED LED Beépíthető LED vezérlő (DIR03) mozgásérzékelős kapcsoló

ArtLED
2.699 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.490 Ft
RAKTÁRON
RAKTÁRON
Központi készlet
Kézbesítés
Kézbesítés
3-5 munkanap
Szállítás
Szállítás
GLS futárral
2.699 Ft
Menny.:db

Leírás

Kompakt méretű LED vezérlő elektronika, mellyel a csatlakoztatott kis feszültségű ledes termékek mozgásérzékelősére történő ki-, bekapcsolására nyílik lehetőség. A rendkívül kis méret lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen világítási megoldásra alkalmazzuk, ahol a vezérelni kívánt fényforrások teljesítményfelvétele nem haladja meg az 5 Ampert. Nagyobb teljesítményhez kiegészítő jelerősítő használata javallott.

A kapcsolás menete: a beépített PIR mozgásérzékelő 3 méteren belül ha mozgást érzékel, felkapcsolja a csatlakoztatott ledeket.

A vezérlőben fényerőszabályzó funkció nincs.

Memória nélküli vezérlő. A bemeneti feszültség megszűnése után a vezérlő alaphelyzetbe áll, nem jegyzi meg az utoljára beállított fényerőt!

Programozás:

A LED vezérlőn egy programozó gomb található. Használata: várjuk meg amíg a csatlakoztatott LED szalag mozgásérzékelősre bekapcsol, majd nyomjuk le röviden a gombot. A gomb felengedését követően kék színű LED jelzi, hogy melyik program az aktuális. Például 1 kék villanás 1-es program, 2 kék villanás 2-es program, 3 kék villanás 3-as program és így tovább.

  • 1 villanás: mozgásérzékelésre a LED szalag bekapcsol, a mozgás megszűnése után 15 mp-ig világít, majd 5 mp folyamatos fényerő csökkentéssel a LED szalag kikapcsol.
  • 2 villanás: mozgásérzékelésre a LED szalag bekapcsol, a mozgás megszűnése után 5 mp-ig világít, majd 5 mp folyamatos fényerő csökkentéssel a LED szalag kikapcsol.
  • 3 villanás: mozgásérzékelésre a LED szalag bekapcsol, a mozgás megszűnése után 60 mp-ig világít, majd 5 mp folyamatos fényerő csökkentéssel a LED szalag kikapcsol.
  • 4 villanás: mozgásérzékelésre a LED szalag bekapcsol, a mozgás megszűnése után 3 percig világít, majd 5 mp folyamatos fényerő csökkentéssel a LED szalag kikapcsol.
  • 5 villanás: mozgásérzékelésre a LED szalag bekapcsol, majd a mozgás megszűnése után 5 percig világít, majd 5 mp folyamatos fényerő csökkentéssel a LED szalag kikapcsol.
  • 6 villanás: mozgásérzékelésre a LED szalag bekapcsol, majd a mozgás megszűnése után 10 percig világít, majd 3 mp folyamatos fényerő csökkentéssel a LED szalag kikapcsol.

Hová ajánljuk, mire jó?

A mozgásérzékelős LED kapcsolót jellemzően alumínium LED profilok burájába szokták beépíteni, de természetesen bármi másba is beépíthető. Pl. reklámtáblák, bemutatópolcok világítása is egyszerűen megoldható - energiatakarékos módon, hiszen beállítható, hogy csak addig működjön, míg a vevő a polc előtt áll, a köztes időben vagy teljesen lekapcsol, vagy alacsony fényerőn világít.

Mindezek mellett tökéletes lehet konyhapult alatti automatikus világítás készítésére is, itt addig világít, amíg dolgozunk (mozgunk) a közelében - 3 méterig érzékel.

Felszerelés:

A felületbe készítsünk egy 10mm-es furatot, majd nyomjuk bele a mozgásérzékelőt. Amennyiben szükséges, egy csepp pillanatragasztóval rögzítsük. A vezérlő IN oldalára csatlakoztassuk a tápegységet, LED felirathoz pedig a LED szalagot. Ügyeljünk a helyes polaritásra (+/-) és a megfelelő feszültségre. A vezérlő ekkor mozgásra bekapcsol, ha szükséges, a fentiek szerint módosítsuk a programot.

Melyik alu profilba lehet beépíteni?

A mozgásérzékelő és a vezérlő között 5 cm vezeték van gyárilag, tehát alapesetben az 5 cm-nél kisebb belső méretű alumínium profilokba építhető be egyszerűen. Az ennél nagyobb alu profilok esetén vagy a vezetékbe kell beletoldani, vagy alá kell ragasztani egy távtartót a vezérlőnek.

Figyelem! Elektronikai alkatrész, melynek forrasztási pontjai elektromos szigeteléssel nincsenek ellátva. Beépítés során ügyeljenek a megfelelő szigetelésről, ugyanis helytelen beépítés miatti meghibásodás (pl. zárlat) esetén a garancia nem érvényes! A kisfeszültségű működés miatt érintésvédelmileg nem veszélyes, ennek ellenére beépítését csak szakember végezze!

Paraméterek

Áramerősség 5 A
Bemeneti feszültség 12-24 V
Cikkszám AN22614
Garancia 2 év
Márka ArtLED
Minőségi kategória A
Teljesítmény 60 W
Védettség IP20
Vezérlési típus LED fényerőszabályzó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!