Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LED világítás a konyhában

LED világítás a konyhában
A konyhában nem csak a hangulati, hanem a funkcionális világítást is komolyan kell vennünk, a főzéshez ugyanis a munkafelületen tökéletes fény szükségeltetik, mindamellett pedig olyan konyhai eszközökkel dolgozunk, amelyek könnyedén megvághatnak, megsérthetnek. Az alábbiakban néhány konyhai világítási megoldást mutatunk.

Bevezető

LED szalagokból nem csak hangulatvilágítás készíthető, vannak igencsak nagy fényt produkáló és ezáltal fővilágításként is használható szalagok is. A konyhai LED szalagok mindazonáltal nem erre használatosak elsősorban, de az erős fényre olykor itt is figyelni kell. A munkalap mindig kapjon elegendő fényt, hogy a konyhai műveletek elvégzése ne legyen körülményes.

LED konyhavilágítás 1

Nagyon dizájnos, ugyanakkor rendkívül hasznos lehet a konyhaszekrény alsó lapjára ragasztott LED szalag, amely még a sarokban lévő részeknél is tökéletes fényt nyújt, ahová egyébiránt a természetes fény is alig jut el.

LED konyhavilágítás

Ahhoz, hogy az erős fény ne zavarja a szemünket, érdemes LED profilt használni, ami egy opál búrával megspékelve is csak annyira tompítja a fényt, amennyire szükséges. A szórt fényt biztosíthatjuk úgy is, hogy nem a szekrénylap aljára, hanem a fallal való találkozási pontjához helyezzük a LED szalagot, ami egy sarokba illeszthető LED sínben futtatva nem csak lefelé, de oldalra is jól szórja a fényét.

LED konyhavilágítás

A munkafelület megvilágítása nem elegendő, a fiókokba, szekrényekbe ugyanúgy be kell látnunk, amihez szintén használhatunk LED szalagot, csak éppen a fiók szájához helyezve.

LED konyhavilágítás

Ez a megoldás a konyhaszekrény felső szekrényeinél is működik, akár spot izzóval is. Az irányított fény külön hangulatot teremt, mint ahogy az ebédlőasztal alsó peremére ragasztott LED szalag is.

LED konyhavilágítás

A megfelelő hangulatról a lábazatvilágítás gondoskodik a legjobban. A szekrény aljának kiemelése különösen este, vacsoraidőben hatásos, főleg ha elég bátrak vagyunk eltérni a szokásos fehér színtől. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fehérben ne mutatna jól.

LED konyhavilágítás

Az általános megvilágításhoz szintén használhatunk LED-et, az asztal fölé lógatott LED panel például több, mint impozáns látvány, de ha csak hagyományos izzóinkat cseréljük le LED izzókra, vagy fénycsövünket LED fénycsőre, azzal sem járunk rosszul.

Áruházunkban minden ehhez szükséges termék megtalálható, ha pedig megvagyunk, elmondhatjuk magunkról, hogy nem csak magunknak és a villanyszámlánknak, hanem a környezetünknek is jót tettünk.