Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.829 Ft

Orac Decor CB510 holker díszléc, 40 x 40 x 2000 mm

1.829 Ft
Gyártói cikkszám: CB510
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Foglalj időpont tanácsadásra, tervezésre vagy kivitelezésre.

Termékinformáció, technikai segítségnyújtás:
+36-70-618-3589

Rendelésekkel kapcsolatos ügyintézés :
+36-30-718-7693

Információk

Orac Decor CB510 holker díszléc

Egy klasszikus díszléc lineáris dizájnal és egyszerű kialakítással. Nem hivalkodó, többféle környezetbe is beleillik, ezért bátran tudjuk ajánlani, ha nem keres kirívó darabokat.

Festhető, víz, ütés és kártevő álló.

Részletes technikai információ, tanúsítványok

Durofoam® alapanyag

Extrudált, közepes sűrűségű polisztirén keverékből álló polimer, mely rendkívül könnyű. Jellemzően a belépő kategóriás termékek alapanyaga.

A holker díszléc funkciója

Átmenetet biztosítanak a fal és a mennyezet között, elrejtik a repedéseket és egyéb apró hibákat, és életet, dinamizumust visz bármilyen belső térbe. A stílusok sokfélesége és a bennük rejlő lehetőség végtelen – a szinte elrejtőző elemektől kezdve a díszes, klasszikus formákig széles spektrumból válogathatunk. Bizonyos elemek pedig úgy lettek kialakítva, hogy karnisok takarására is alkalmassá váljanak, hiszen elég csak a mennyezethez rögzíteni őket.

Hogyan kell felrakni a léceket

A profi munka érdekében azt javasoljuk, feltétlenül forduljon szakemberhez – azonban az alábbiakban betekintést nyújtunk, milyen lépések szükségesek a felrakáshoz, és az Orac Decor saját installációs videói is megtekinthetőek.

Fal előkészítés:

 • A fal lehet glettelt vagy festett, a felületnek mind a két esetben erősnek és egyenletesnek kell lennie. Az egyenletes felület biztosítja a termék megfelelő felfekvését, az erős felület pedig ellenáll a ragasztó száradása során fellépő feszültségnek.
 • A porózus felületet mélyalapozóval megkötjük. Fontos, hogy a rétegek között a mélyalapozás minden esetben megtörténjen, hiszen az erős felület így biztosítható.
 • A megfelelően előkészített felületnek teljesen száraz, nedvességtől mentesnek kell lennie! Nem szabad felhelyezni frissen glettelt, festett vagy mélyalapozott felületre. Nagyon fontos a száraz, egyenletes hőmérsékletű felület!

Termék előkészítése:

 • A terméket a dobozból kivéve portalanítani kell (a por a gyártás során kerülhet rá).
 • A léceket felrakás előtt temperálni kell: 1-2 napig abban a helyiségben kell tárolni a terméket, ahol fel lesz majd használva. 22 °C körüli hőmérséklet az ideális a temperáláshoz!
 • A termék alapozott, minden típusú festék tapadása biztosított a gyári felületen.

Installáció:

 • Pisztolyból egyenletesen hordjuk fel a ragasztót alul és felül a profil teljes hosszában. A beépített nút a pisztoly megvezetésére szolgál. Felhelyezzük a felületre, egyenletesen rányomjuk 10 cm-ként a mennyezeten és az oldalfalon is! A ragasztó felesleget spaklival eltávolítjuk.
 • A portalanított illesztések egyik oldalát DecoFix Extra (FX200) ragasztóval kenjük meg, és egymáshoz illesztjük a falon a léceket úgy, hogy kb. 1 mm hézag maradjon. A ragasztó felesleget eltávolítjuk spaklival. Ez az anyag a száradás során tágul, ezért kb. 2 óra múlva újra ellenőrizzünk minden illesztést. Amennyiben szükséges akkor a száradás alatt keletkező felesleget eltávolítjuk a lécekről acetonnal. A DecoFix Extra nagyon keményre köt, ha nem távolítjuk el még kötés előtt ezt a ragasztót, utána már nagyon nehéz egyenletesre csiszolni.
 • A DecoFix Hidro (FDP700) ragasztót kültéren minden esetben, belül pedig olyan helyeken használjuk, ahol a felület nem porózus (pl. üveg. tapéta). Beltérben új építésű házaknál, magas páratartalmú, alacsony hőmérsékletű helyiségekben is ezzel a ragasztóval kell dolgozni!
 • A nagyobb léceket és a rejtett világítást biztosító profilokat a ragasztás mellett szögbelövő pisztollyal rögzítjük a falhoz (30-50 cm).
 • Száradás után a hézagokat tömítjük, amihez a DecoFix Pro-t vagy a DecoFix Hydro-t használjuk. 24 óra elteltével csiszoljuk, portalanítjuk és festjük.
 • Az illesztéseket, toldásokat ajánlott az általunk forgalmazott JAVÍTÓ SZETT használatával javítani. Ezzel a készre kevert termékkel kell, japán spakli segítségével, minimum két soron javítani az illesztéseket, toldásokat. Teljes száradás után finom szemcsézetű (150-180 szemcse finomság) csiszolópapírral lehet csiszolni, formázni, majd portalanítást követően lehet festeni. A kötési idő kb. 2 óra, de ez a mélység függvénye. 1 tubus körülbelül 100 m Orac-hoz elegendő, de ez függ a tagoltságtól.

Orac Díszlécek - Bárki vagy. Bárhol élsz.

Az Orac Decor-t a világ vezető dekorléceket gyártó cégei között tartják számon. A cég mára több, mint 300 alkalmazottal, számos irodával és bemutatóteremmel, töretlen lelkesedéssel dolgozik az újabb és újabb innovatív alapanyagok kifejlesztésén, illetve hogy a lehető legszélesebb termékpalettát biztosítsák bárkinek, aki otthona minden kis részletében saját stílusát, személyiségét szeretné viszontlátni. Minőségben, stílusban, trendben a legmagasabb szintet képviselik termékeikkel.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók